Skip to content Skip to footer

Συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Καλαμάτας

Στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στις 20 και 21 Απριλίου 2024, συμμετείχε η Ε.Ο. “Xylella” – Σύστημα εντοπισμού της εξάπλωσης του βακτηρίου Xylella fastidiosa μέσω δορυφορικών εικόνων.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, τους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Γεωπονικό Επιμελητήριο Ελλάδος καθώς και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε ο Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Καλαμάτας κ. Αντωνόπουλος Μιχάλης όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε τα επιστημονικά προγράμματα που συμμετέχει ο ΑΕΣ.

Στην παρουσίαση που έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε. κ. Μαλάμη Αντώνη τονίστηκε ο σκοπός του έργου για την δημιουργία ενός συστήματος για τον έγκαιρο εντοπισμό ελαιόδεντρων που έχουν προσβληθεί από το βακτήριο μέσω της επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων καθώς και οι επιπτώσεις στην ελαιοκαλλιέργεια από το βακτήριο Xylella fastidiosa. Έγινε, επίσης, παρουσίαση για την αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας, την πιλοτική δοκιμή και την διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου.

Περισσότερα: https://www.messinia24.gr/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-10%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%86/
https://olivetreeroute.gr/post-2024-el-14/